Caesar salad taco’s

19 juli 2023

Caesar salad taco’s

Caesar salad op taco’s !!!!

Mensen die mij al een tijdje volgen, zullen weten dat ik mezelf af en toe een hoog cijfer geef voor een geweldig gerecht. “Je zal jezelf nog weer eens een 10 geven.” Ik lach daar dan hard om en denk: “Probeer dit maar, dan zul je mij begrijpen.”

Met dit gerecht is dat ook het geval, maar ik zou mezelf eerder een 12 willen geven, want deze caesar salad taco’s zijn écht niet normaal!!!!

In een restaurant bestel ik als lunch graag een salade en zo nu en dan zit er een echte goede caesar salad tussen. Ik kan daar zó van genieten en dat heb ik van deze taco’s dan ook echt gedaan. Nog steeds….

Dit recept is voor 3 taco’s, maar als je ze voor meer personen wil maken, is het niet de bedoeling dat je de dressing etc etc. ook verdubbeld !!!

1 persoon

Duur: 20 minuten

Taco caesar salad

Ingrediënten

• 3 mini tortilla wraps

• 2 eieren

• 3 handjes romaine sla

• 4 ronde plakken bacon

• 150 gr kipfilet

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 1 plak brioche brood of 1 klein brioche broodje

• 2 eetlepels geraspte kaaspoeder

Caesar salade dressing

• 2 eetlepels griekse yoghurt

• 1 eetlepel mayonaise

• 1 theelepel citroensap

• 1 theelepel dijon mosterd

• Scheutje olijfolie

• Snuf knoflookpoeder of klein teentje knoflook

• Peper en zout

• 1 grote eetlepel parmezaanse kaaspoeder

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een bakje. Pers het teentje knoflook uit boven de kom en meng goed.

• Snijd de brioche in kleine stukjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en zet de plaat zo’n 8 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven, of totdat de broodjes krokant zijn.

• Kook de eieren in een steelpan met water zo’n 8 minuten. Spoel koud af en snijd in vieren.

• Bak de 4 plakken bacon (ik bakte ze 2 op 2) in een pan met een kleine scheut olijfolie.

• Snijd de kipfilet in dunne plakjes en bak deze ook in die pan met wat peper, zout en paprikapoeder.

• Beleg de taco’s met sla en verdeel daarover de eieren, kipfilet, bacon en dressing. Garneer alles met wat geraspte kaas en de croutons van brioche.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies