Hi foodie,
leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Lucia Veerman, de beheerster van het Instagramaccount @_foodplaces_. Via deze site hoop ik jou te inspireren en misschien wel aan het werk te zetten om de lekkerste en niet al te moeilijke recepten te maken.
Je zult bij sommige gerechten misschien denken dat het te moeilijk voor jou is. Klik de pagina dan niet gelijk weg, maar probeer het gewoon. Mijn kook hobby is namelijk de week nadat corona in ons leven kwam, tot stand gekomen. Ik ben nog niet heel lang hobbykok dus. Voordat ik begon, kon ik net aan een ei koken en bakken. Een pasta maken of een biefstukje bakken? Ho maar! Dat ging gegarandeerd mis.
Nog steeds maak ik fouten in de keuken en is mijn pasta soms te flauw, zakt mijn taart in elkaar, bak ik mijn biefstukje te lang door of vergeet ik een hoofdingrediënt. Daar baal ik op dat moment natuurlijk heel erg van (ik eet het wel gewoon op trouwens, want ingezakte taart smaakt net zo lekker), maar daar leer ik wel het meeste van.
Inspiratie
Mijn inspiratie haal ik uit heel veel verschillende dingen. Op mijn kamer heb ik bijvoorbeeld heel veel kookboeken naast elkaar in een rijtje staan. Niet dat ik er veel recepten uit maak (de boeken zijn ook gewoon een leuk hebbedingetje), maar ik haal er wel veel ideeën uit.

Ook ben ik het liefst ieder weekend uiteten. Wanneer ik een lekker gerecht krijg, is het eerste wat ik denk: “Dit kan ik thuis ook namaken, maar dan met een beetje van dit en een beetje van dat erbij.”
Op vakantie gaat dit precies hetzelfde. Ik ben gek op reizen en ga zo vaak mogelijk naar het buitenland. Vooraf zoek ik de beste en leukste restaurants uit of boek ik proeverijen in een stad. Ik vind het geweldig om zo veel mogelijk smaken uit andere landen te proeven en daar thuis ook weer mee te werken. Toch komen de meeste ideeën van social media. Vaak krijg ik complimenten over hoe mijn gerechten eruit zien. De vraag hoe ik zo creatief kom en waarom het bord er bij andere mensen niet hetzelfde uitziet als bij mij krijg ik regelmatig. Dit komt omdat ik dagelijks Instagram en Pinterest afstruin. Ik kan avonden kijken naar foto’s van een gerecht dat ik ga maken. Zo zie ik duizenden soorten en maak ik er helemaal mijn eigen ding van. Ik doe dit in bed en een ander leest een boek. Ieder zijn ding haha!