Ik vind couscous oprecht zó mega lekker. Er staan al meerdere recepten op mijn site en ik weet dat sommige het nog nooit geproefd hebben, dus dat ook niet gaan doen, maar geef het een kans.
Gebakken zoete aardappel maakt eigenlijk alles lekker. Ik kan los ook 3 gebakken zoete aardappels opeten, want met wat kruiden erop smaakt het echt geweldig. Van zoete aardappelfriet bij een restaurant krijg je dan ook altijd net iets te weinig..
Halloumi is gegrilde kaas en die moet je goed bereiden. Als je het te lang laat aanbakken, wordt het taai en smaakt het naar een fietsband. Haal de kaas op tijd uit de pan.
Zelf maakte ik geen dressing of saus bij dit recept, maar je kunt een frisse dressing toevoegen. Dat is natuurlijk altijd lekker.
2 personen
Duur: 25 minuten
Parelcouscous met zoete aardappel, halloumi en avocado
Ingrediënten
- 200 gr parelcouscous
- 225 gr halloumi
- 1 avocado
- 1 zoete aardappel
- 1/2 citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- Snuf knoflookpoeder
- Snuf kipkruiden
- Peper en zout
- Handje romaine sla
- Handje rucola
- 50 gr pecannoten
- 2 takjes tijm
- 1 bosui
Mis je nog een saus? Je kunt altijd een frisse dressing toevoegen!
Bereiding
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af met koud water.
- Schil de zoete aardappel en kook deze zo’n 12 minuten. Snijd vervolgens in reepjes en bak deze in een grote pan met olijfolie. Strooi er peper, zout en paprikapoeder over.
- Snijd de halloumi in blokken en bak deze in een andere pan met wat olijfolie. Bak ze om en om, zodat de korst wat krokant wordt, maar de binnenkant nog zacht.
- Meng de parelcouscous met de rucola. Voeg hier paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm, komijnzaad, kipkruiden, cayennepeper, peper en zout en citroen aan toe an roer heel goed door elkaar met een lepel.
- Beleg je bord of een schaal met de romaine sla en schep hierop de parelcouscous.
- Snijd de avocado in reepjes en verdeel die samen met de zoete aardappel en halloumi over de couscous. Garneer alles met fijngesneden bosui en pecannoten.