Ik weet zeker dat iedereen deze spiesjes lust.
Het is een perfect hapje en ze zijn makkelijk vooraf te bereiden. Dat is overigens niet eens nodig, want ik maakte ze in de Easy Fry van Tefal en makkelijker/sneller kan bijna niet. Ik ben echt zo gek op hapjes uit de airfyrer en als ik er een mag aanraden: die van Tefal!!
Kipspiesjes doen het altijd goed bij visite. Zelf vind ik hapjes met kip nog steeds riskant, want ik ben zelf in 2022 gestikt in een stukje kip en daar denk ik nog regelmatig aan…
4 spiesjes
Duur: 30 minuten + tijd om te marineren
Zoete kipspiesjes
Ingrediƫnten
Voor de kipspiesjes:
- 4 spiesjes
- 2 kipfilets +- 350 gram
- 1 teen knoflook
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 1/2 theelepel kipkruiden
- 2 eetlepels Ketjap Manis
Voor de saus:
- 4 eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketchup
- 100 ml water
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout
Toppings:
- 1 bosui
- Gebakken uitjes
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes en meng met de peper, zout, kipkruiden, paprikapoeder, fijngesneden knoflook en ketjap in een bakje. Roer alles goed door elkaar en laat minimaal 30 minuten marineren.
- Maak spiesjes met aan ieder spiesje 3 of 4 stukjes kip.
- Verdeel de spiesjes over de bodem van de airfryer, zet de airfryer op 190 graden en verwarm de kip zo’n 10-12 minuten.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediƫnten voor de saus samen te voegen in een pan. Laat alles pruttelen, zodat de saus iets indikt.
- Serveer de spiesjes en schenk daarover de saus.
- Garneer met fijngesneden bosui en wat gebakken uitjes.