Op zoek naar een perfect bijgerecht, of lichte lunch? Zoek dan niet verder, want deze maïssalade is dan perfect voor jou.
Ik at al eerder maïssalades in restaurants en als ik het op een menukaart zie staan, bestel ik het altijd. Ik vind het zo lekker en het is echt een perfect bijgerecht. Weer eens wat anders.
Bij Secret Garden in Amsterdam at ik echt een heerlijke maïssalade. Toen besloot ik: dit moet ik thuis ook maken. Dat idee had ik overigens bij alle gerechten daar, want het is allemaal mega lekker.
Je kan mij overigens ook voor alles met maïs wakker maken. Heerlijk!
1 salade
Duur: 20 minuten
Maïssalade
Ingrediënten
- 350 gram mais
- 4 snoepkomkommers
- 1 rijpe avocado
- Peper en zout
- 1/2 citroen
- Handje rucola
- 2 eetlepels strooikaas
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilivlokken
- Snuf knoflookpoeder
- 2 eetlepels cashewnoten
- Koriander naar wens
Bereiding
- Laat de mais uitlekken en bak deze dan krokant in een pan met wat olijfolie.
- Snijd de komkommer en avocado in kleine stukjes en meng deze samen met de rucola met de gebakken mais.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken en strooikaas toe aan de salade en meng goed door elkaar.
- Knijp een halve citroen uit boven de salade. Voeg nu ook de cashewnoten toe en roer door elkaar.
- Garneer de salade met koriander naar wens.