Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes

13 juni 2025

Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes

Na het succes van de wasabicracker met gamba en burrata nu een met avo smash en biefstukreepjes. Ook weer zó lekker.

Het fijne aan deze hapjes, is dat je ze heel snel maakt en dat er veel smaak aan zit. Ik zou er ook 10 op kunnen eten, want het is klein en valt niet te zwaar.

Zelf topte ik er nog een paar af met wat Japanse mayonaise, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is een optie!

Als je deze maakt voor visite, weet je in ieder geval dat je snel klaar bent en een lekker hapje serveert.

10 crackers

Duur: 15 minuten

Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes

Ingrediënten

  • 10 wasabicrackers (groene zak)
  • 1 kogelbiefstuk
  • Peper en zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • Mespunt chilivlokken
  • Klont boter
  • 3 grote eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels water
  • 10 theelepels gebakken uitjes

Bereiding

  • Verwarm een klont boter in een pan en bak de biefstuk met peper en zout om en om in de pan (ongeveer 2,5 om 2,5 minuut). Laat daarna nog 5 minuten rusten in folie.
  • Voeg aan diezelfde pan vervolgens de ketjap manis, honing en het water toe. Laat even pruttelen en laat de saus een beetje indikken. Voeg wat peper en zout toe voor extra smaak.
  • Verdeel de wasabicrackers over een schaal of plank.
  • Prak de avocado met peper, zout, citroensap, chilivlokken en yoghurt in een kom. Schep hiervan een beetje op iedere cracker.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en meng met de saus uit de pan.
  • Verdeel over iedere cracker een plakje biefstuk.
  • Garneer alle crackers met wat gebakken uitjes.

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies