Pasta pesto ovenschotel

12 juni 2025

Pasta pesto ovenschotel

Een ovenschotel die iedereen lust…

Als ik iets met pesto maak, wordt er meestal heel veel op gereageerd en mensen maken het dan massaal na. Echt zo leuk om te zien.

Vaak krijg ik de vraag of ik ovenschotels wil maken, want mensen willen het graag vooraf maken en na werk alleen nog even opwarmen. Nou, bij deze dan: deze is onwijs makkelijk te maken en kan je makkelijk opwarmen.

Mijn tip is om de pasta alvast te maken en het gedeelte van de oven (met mozzarella en paneermeel etc.) als laatste te doen.

3 personen

Duur: 1 uur

Pasta pesto ovenschotel

Ingrediƫnten

  • 300 gram penne pasta
  • 1 prei
  • 2/3 courgette
  • 1 gele ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram magere spekreepjes/blokjes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 180 gram pesto Genovese Grand’Italia
  • 200 ml kookzuivel
  • 2 bollen Galbani mozzarella (400 gram)
  • Paneermeel

Bereiding

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water.
  • Snijd de prei, courgette, knoflook en ui fijn.
  • Bak de spekjes in een grote pan met olijfolie. Voeg na ongeveer 4 minuten de prei, courgette, knoflook en ui toe.
  • Strooi na ongeveer 3-4 minuten de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
  • Roer alles even door elkaar en voeg dan de pesto toe en vervolgens de kookzuivel.
  • Voeg de pasta toe aan de pan, meng alles goed door elkaar en schep alles nu in een grote ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de ovenschotel.
  • Garneer de schotel met flink wat paneermeel.
  • Zet de ovenschotel voor ongeveer 45 minuten in de oven (of totdat het paneermeel donkerbruin en krokant begint te worden.)

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies