Uitsmijter

16 juni 2025

Uitsmijter

Op zoek naar een verrukkelijk ontbijtje, iets waar je kater gelijk van verdwijnt, of een lekkere lunch? Dan moét je dit broodje maken. En oja: hij is ook snel klaar!

De combinatie van zuurdesembrood, Beemster Graskaas, ham, ei, verse kruiden en kruidenboter is verrukkelijk!!

Voor een uitsmijter worden meestal 2 eieren gebruikt, maar ik maakte ‘m toch net iets anders en koos voor 1 eitje. Mocht je er 2 of 3 willen, dan kan dat natuurlijk ook.

Beemster Graskaas is romig en fris en daardoor perfect voor dit belegde broodje.

1 persoon

Duur: 10 minuten

Uitsmijter

Ingrediënten

  • 2 plakjes zuurdesembrood
  • 4 plakken (geschaafd) Beemster Graskaas
  • 3 plakken (meesterlijke) ham
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • Peper en zout
  • Minimaal 1 ei
  • 5 takjes bieslook

Bereiding

  • Smeer de broodjes aan 1 kant in met kruidenboter en bak deze om en om in een pan met een beetje olijfolie. Bak de broodjes eerst met de kruidenboter onder en draai dan om. Bak deze zo’n 2 om 2 minuten ongeveer.
  • Schaaf 4 plakken van de Beemster graskaas.
  • Verwarm een heel klein beetje olijfolie in een aparte pan en leg daar 3 plakken ham in. Verdeel daarover de plakken kaas en laat alles in zo’n 3 minuten warm worden en smelten.
  • Bak in een aparte pan met boter of olijfolie een eitje met wat peper en zout.
  • Verdeel de ham en kaas over de broodjes en verdeel het eitje daar weer over.
  • Snijd de bieslook heel fijn en garneer de broodjes daarmee.

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies