Oké, ik deel nu een pasta die iédereen kent en héél veel mensen áltijd bestellen in een restaurant: spaghetti bolognese!
Ik ben zo’n persoon die dit nog nóóit heeft besteld en het ook nooit zal doen. Geen idee waarom, maar ik vind het gewoon erg simpel en kies liever iets op de kaart wat ik nog niet ken of iets wat spannender is.
Veel mensen kiezen juist wel voor gemak en hetgeen dat zij kennen.
Ook ben ik geen fan van de spaghettislierten. Het eet niet fijn. Geef mij maar een bord tagiatelle of rigatoni.
Ondanks al dit bovenstaande, moest ik natuurlijk weleens een spaghetti bolognese maken en het resultaat was echt grandioos. Niet alleen ik, ook de rest van het gezin vond het heerlijk. Deze saus is niet alleen lekker in pasta, hij is ook lekker op een lepel, los in je mond. Kijk wel uit dat je niet in één keer de hele pan leeg eet…
4 personen
Ingrediënten
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr half om half gehakt
- 300 gr rundergehakt
- 3 wortels
- 3 stengels bleekselderij
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 runderbouillonblokje
- 70 gr tomatenpuree
- 600 ml tomatenpassata
- 200 ml kookroom
- 1 laurierblad
- 150 ml rode wijn
- 100 gr pancetta
- Parmezaanse kaas
- Spaghetti
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze samen in een grote pan met olijfolie.
- Snijd de wortels en selderij in dunne reepjes en de pancetta fijn. Voeg dit toe aan de pan. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak lekker mee.
- Schep de tomatenpuree in de pan, roer door elkaar en schenk de wijn erbij. Voeg de blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn, paprikapoeder, oregano en peper en zout toe aan de pan. Voeg als laatste de tomatenpassata toe en roer alles goed door elkaar.
- Verkruimel het bouillonblokje over het gehakt en voeg het laurierblad toe. Schenk als laatste de kookroom toe.
- Maak je dit in de pan? Laat dit dan zo lang mogelijk (hoe langer hoe beter. Denk aan 6-7 uur) pruttelen.
- Maak je dit in de slowcooker? Schep alles over in de slowcooker en zet deze voor zo’n 8 uur aan op low.
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Voeg deze vervolgens toe aan de bolognesesaus.
- Schep alles op je bord en garneer de pasta met geraspte kaas en eventueel wat basilicum.