Spaanse mosselen

6 september 2024

Spaanse mosselen

Ik ben dus echt gék op mosselen. Gebakken of gekookt maakt mij niet uit, maar ik vind het echt heerlijk!

Ik weet nog dat ik in een viswinkel werkte en dan deed ik m’n best om ze niet te eten, maar als ik er 1 nam, kon ik niet meer stoppen. Dan bakt ik ze lekker dik met veel beslag en dan strooide ik er heel veel kruiden over. Óh wat is dat toch lekker. Het liefst zaten er dan 4 mosselen aan elkaar.

Gekookte mosselen vind ik ook van kleins af aan al lekker. Je maakt het zo simpel en met een broodje en lekker veel saus erbij is het een super maaltijd.

Voor dit recept had ik al voorgekookte mosselen gekocht bij een viswinkel. Je kan ze natuurlijk ook eerst zelf even koken. Dat komt op hetzelfde neer. 😉

Je waant je met dit recept wel écht even in Spanje. Jéétje wat is dat lekker !!!

1 bord

Duur: 20 minuten

Spaanse mosselen

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte mosselen
  • 200 ml Heinz tomato fritto
  • 100 gram tomatenpuree of passata
  • 1 theelepel oregano
  • Snufje uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 5 cm chorizo worst
  • 1 takje tijm

Tip: serveer dit met pasta, of wat brood

Bereiding

  • Snijd een teentje knoflook, peterselie en chorizo worst fijn.
  • Bak de knoflook en chorizo in een pan met wat olijfolie en voeg daar de tomato fritto en tijm aan toe.
  • Voeg dan de paprikapoeder, oregano, uienpoeder, peper en zout toe.
  • Snijd een citroen doormidden en voeg het sap van een helft toe aan de pan.
  • Meng nu de mosselen met de saus en voeg wat fijngesneden peterselie toe. Laat alles even 5-10 minuten pruttelen (zorg ervoor dat het niet verbrandt).
  • Garneer alles met citroen en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Uluwatu
Back to school sandwich
Cookies