Gyoza salade

15 september 2024

Gyoza salade

Een gyoza salade zag ik al regelmatig voorbijkomen op TikTok en ik wist gewoon zeker dat het heerlijk zou zijn. Ik moést het dan ook namaken. Resultaat: súper makkelijk en súper lekker.

Je kan natuurlijk ook zelf gyoza’s maken, maar dan wordt deze salade een stuk ingewikkelder en gemak dient de mens, dus ik kocht ze gewoon. 😉

De combinatie van alle ingrediënten in deze salade maken er echt een feestje van!!

2 salades

Duur: 25 minuten

Gyoza salade

Ingrediënten

  • 1 zak (240 gr) Chicken gyoza Itsu
  • 100 gr veldsla
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 handjes worteljulienne
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel furikake kruiden
  • Japanse mayonaise
  • 1 bosui
  • Handje cashewnoten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel oestersaus
  • Snuf knoflookpoeder

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een bakje of kom.
  • Bereid de gyoza’s zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm wat olie in de pan, bak de gyoza’s er op 1 kant zo’n 5 minuten op. Voeg dan een flinke scheut water toe, zet de deksel op de pan en stoom de gyoza’s nog 5 minuten. Zorg ervoor dat de onderkant niet vast komt te zitten aan de pan.
  • Meng de helft van de dressing vervolgens met de gyoza’s.
  • Verdeel de sla en worteljulienne over de borden.
  • Snijd de tomaatjes fijn en voeg deze met de paprikapoeder, furikake kruiden en cashewnoten toe aan de salade.
  • Verdeel de gyoza’s over de salade en garneer met extra furikake kruiden, fijngesneden bosui, Japanse mayonaise en sesamzaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s
Canggu
Pasta broccolipesto
Pesto pulled chicken nachos
Cookies