I love wraps en al deze toppings, dus je begrijpt dat ik dit een fan-tas-tish recept vindt. Tijdens het eten van deze wraps zei ik tegen m’n moeder: ‘Dít vind ik nou écht lekker. Jammer dat het bijna op is…’
Bij ons thuis worden er veel wraps gegeten. Iedere keer beleggen we ze met andere toppings en dat vind ik ook zo leuk. Deze is zo enorm lekker, maar tegelijkertijd ook gezond. Win-win!
Het idee van deze wraps kwam niet van mezelf. Ik had even geen inspiratie en vroeg aan vrienden wat ik moest maken: ‘Pulled chicken wraps’, was het antwoord. U vraagt, wij draaien…
2 wraps
Duur: 35 minuten
Pulled chicken wraps
Ingrediënten
- +- 200 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 1,5 eetlepel fijngesneden zongedroogde tomaten
- 1 avocado (rijp)
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels Sweet Chili saus no sugar
- Chipotle mayonaise
- Koriander naar wens
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilet hier zo’n 17 minuten in. Trek de kip vervolgens met twee vorken uit elkaar.
- Snijd de paprika’s fijn en bak in een pan met olijfolie. Voeg hier ook de zongedroogde tomaatjes aan toe.
- Prak de avocado in een bakje of kommetje en voeg hier peper, zout en citroensap aan toe.
- Voeg de getrokken kip toe aan de pan met groenten en voeg nu wat peper, zout, Italiaanse kruiden en chilisaus aan toe. Bak even mee.
- Verwarm de wraps kort en smeer in met het avocado-mengsel. Schep daarop de kip en groenten.
- Garneer de wraps met wat Chipotle mayonaise en koriander naar wens.