Na het delen van dit recept in mijn story, ontplofte mijn inbox en eerlijk gezegd snap ik het wel. Het was net zo lekker als dat het eruitziet kan ik je vertellen.
Wat ik ook weet en jullie nóg niet, is dat het ook nog eens heel snel op tafel staat. Dat is misschien wel het grootste pluspunt.
Je kan zelf nog wat extra ingrediënten toevoegen, of je zou de soep iets dikker kunnen maken, zodat het meer een curry wordt. Ook zou je ‘m iets minder pittig kunnen maken, als je niet zo van spicy eten houdt.
Ik hou zelf eerlijk gezegd niet heel erg van pittig eten. Een klein beetje pit is oké, maar dan wel in de wintermaanden. Ik weet nog toen ik eens hartje zomer gekookte, spicy mosselen ging eten. Er lag een nat doekje naast mij op tafel en een grote ventilator stond in mijn gezicht te blazen. Ongeschikt!
2 personen
Duur: 15-20 minuten
Spicy gyoza/curry/noodle soup
Ingrediënten
- 10 chicken gyoza’s Itsu
- 300 gram Amoy straight to wok Udon noodles
- 1 eetlepel rode curry pasta
- Sap van 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1/2 eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
- 300 ml kippenbouillon of kippenfond
- 200 ml kokosmelk (light)
- Peper en zout
- 100 gram worteljulienne
- 140 gram biologische bundelzwammen (paddenstoelen)
- Koriander naar wens
Bereiding
- Snijd de knoflook en gember (zonder schil) fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Voeg de bundelzwammen toe en bak even mee.
- Voeg nu de rode curry pasta toe aan de pan, roer even door en schenk dan de kippenfond en kokosmelk erbij.
- Voeg wat peper en zout, de Curry Madras kruiden toe en voeg het sap van de halve citroen toe.
- Leg de gyoza’s tussen het mengsel in de pan en voeg de worteljulienne toe. Voeg nu ook de udon noedels toe. Zet de deksel op de pan en laat alles zo’n 5-7 minuten stomen.
- Schep alles in twee diepe borden en garneer met koriander naar wens.
- Iets te pittig? Voeg nog wat extra citroensap/fond/kokosmelk toe!