Ik wist stiekem al wel dat dit een succes zou worden, maar dat ‘ie zó goed in de smaak zou vallen, had ik niet verwacht.
De combinatie van al deze ingrediënten is geweldig en en echt heel lekker. De cheesecakevulling heb ik met een reden niet te dik gemaakt, omdat de taart ook afgetopt is met room en anders werd ‘ie te machtig.
Mocht je nou niet van advocaat houden (ook dan lust je deze, want de smaak van advocaat is niet te heftig), maar dan zou je het eventueel ook weg kunnen laten. 😉
Door deze taart af te maken met de Lindt GOLD BUNNY en Lindt GOLD BUNNY Melk Mini’s, wordt het een échte Paastaart en een absolute eyecatcher!
1 taart
Duur: 1 dag
Paas chocolade cheesecake met advocaatroom
Ingrediënten
Bodem:
- 250 gram Lotus Biscoff Speculoos koekjes
- 75-100 gram boter
Vulling:
- 250 gram mascarpone
- 400 gram Philadelphia roomkaas naturel light
- 1 theelepel vanille aroma
- 100 gram kristalsuiker
- 120 gram Lindt Excellence extra romige melkchocolade
Voor de topping:
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 8 gram klopfix
- 80 gram Lindt Excellence extra romige melkchocolade
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 6 eetlepels advocaat (meer kan ook. Voeg toe naar eigen wens)
- 1 grote Lindt GOLD BUNNY
- 5 Lindt GOLD BUNNY Melk Mini’s
Bereiding
- Maal de Lotus koekjes fijn in een foodprocessor of blender. Smelt de boter in een pan en meng dit met de koekjes.
- Bedek een taartvorm (23-24 cm) met bakpapier en schep de kruimels in de vorm. Druk met de achterkant van een lepel goed tegen de bodem, zodat een egale bodem ontstaat.
- Zet de taartvorm nu voor 10 minuten op 180 graden in de oven.
- Meng de mascarpone, roomkaas, kristalsuiker en vanille aroma voor de vulling in een kom.
- Laat de 120 gram chocolade au bain-marie smelten en voeg dit ook toe aan het roommengsel. Roer alles goed door elkaar en schenk dit mengsel in de taartvorm. Zet de vorm nu voor ongeveer 1-2 uur in de koelkast.
- Laat 50 ml slagroom heet worden in een steelpannetje en voeg hier 80 gram Lindt chocolade aan toe. Blijf doorroeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Schenk dit mengsel over de taart. Zet de taart nu voor 1 nacht in de koelkast.
- Klop voor de topping de slagroom stijf met klopfix, vanille aroma en kristalsuiker. Voeg hier vervolgens de mascarpone en advocaat aan toe. Verdeel dit mengsel over de taart.
- Garneer de taart met wat extra advocaat, de Lindt GOLD BUNNY en Lindt GOLD BUNNY Melk Mini’s.