Caesar omelet

27 maart 2025

Caesar omelet

Dit is een recept waarvan ikzelf zou zeggen: ‘Hier staat mijn naam op!!!’, of te wel: dit is écht iets wat ik altijd en overal zou kiezen… 😉

Ik hou zo enorm enorm enorm erg van caesar salades. Deze bestel ik 9 van de 10 keer in een restaurant. Of als lunch, of als bijgerecht. Als ik ‘m als lunch bestel, nemen ik en mijn tafelgenoten nog wat extra bites of gerechten to share.

Ik maakte al eens een caesar poké bowl en caesar taco’s, maar een caesar omelet nog niet. Aangezien ik ook gek ben op ei, vond ik dat deze combinatie niet mocht ontbreken.

Hou je niet van ansjovis? Geen probleem, want die mag je gewoon weglaten!

1 persoon

Duur: 30 minuten

Caesar omelet

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 ml melk (sojamelk of amandelmelk)
  • Peper en zout
  • 150 gram kipfilet
  • 50 gram baconreepjes
  • 4 ansjovisreepjes (hoeft er niet per sé bij)
  • Kaas om te raspen (grana padano)
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1 eetlepel ketjap manis

Voor de dressing: 

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • Klein scheutje olijfolie (1 eetlepel)
  • Snufje knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 1 grote eetlepel parmezaanse kaaspoeder
  • 1 theelepel olijfolie uit blikje ansjovis (alleen als je dat erbij lust. Hoeft niet)

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Meng vervolgens 3/4 van de dressing met de ijsbergsla en bewaar 1/4.
  • Snijd de kip in stukjes en strooi hier peper en zout over. Bak samen met de baconreepjes in een pan met een scheut olijfolie. Voeg na 4-5 minuten de ketjap manis toe.
  • Kluts de eieren in een kom met wat melk.
  • Verwarm een klein beetje olijfolie of klein klontje boter in een pan en schenk het eimengsel hierbij. Strooi er peper en zout over.
  • Zet het vuur lager en zet de deksel op de pan. Check na 4-5 minuten of de omelet klaar is.
  • Schep de omelet op je bord en verdeel de sla erover. Schep hierop de kip met baconreepjes.
  • Rasp flink wat kaas over de omelet en garneer eventueel met wat ansjovis naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies