Pasta pesto gnocchi met geitenkaas in bladerdeeg

27 februari 2023

Pasta pesto gnocchi met geitenkaas in bladerdeeg

Ik weet nog wel dat ik vorig jaar een rode pesto gnocchi met jullie deelde. Ik twijfelde of ik die online moest zetten, want óf jullie zouden hem geweldig vinden, óf het werd 3 keer niks. Tot mijn verbazing werd die ongelooflijk vaak gemaakt en nog steeds krijg ik wekelijks te horen dat mensen hem hebben gegeten en geweldig vonden.

Om die reden wilde ik een nieuw gnocchi recept bedenken, maar dan met groene pesto. Ook dat is aardig gelukt. Ik maakte hem met geitenkaas in bladerdeeg, maar mocht je dat nou niet lusten, dan kun je er altijd wat anders voor kiezen. Ga bijvoorbeeld voor brie (of een burrata, want why not?).

Het fijne aan deze pasta pesto, is dat hij heel snel klaar is. Ik maakte hem in mijn lunchpauze. De gerechten die ik dan maak (veel), zijn bijna altijd snel klaar te maken.

Duur: 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

• Gnocchi (uit het versvak AH)

• 4 eetlepels groene pesto

• 6 plakken katenspek

• 200 ml kookroom

• 1 gele ui

• 2 theelepels Italiaanse kruiden

• 2 rondjes geitenkaas

• 2 plakjes bladerdeeg

• Handje pecannoten

• Peper en zout

• 1 ei

• Kaas om te raspen

Bereiding

• Laat 2 plakken bladerdeeg ontdooien. Leg op ieder plakje 1 rondje geitenkaas (beetje kleiner gesneden) en vouw het bladerdeeg er helemaal omheen.

• Kluts 1 ei in een kommetje en smeer het bladerdeeg helemaal in met ei. Zet ze nu voor zo’n 15 minuten op 220 graden in een voorverwarmde oven. Als het bladerdeeg goed bruin is, zijn ze klaar. Dit verschilt per oven.

• Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de ui en spek fijn en bak deze samen in een pan met olijfolie. Voeg hier de pesto, kookroom, peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe en roer goed door elkaar. Schep de pasta erbij en bak lekker mee.

• Schep de pasta op je bord en leg daar 1 bol bladerdeeg met geitenkaas op. Verkruimel wat pecannoten erover en rasp er wat kaas over.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies