Mexicaanse couscous bowl

15 januari 2024

Mexicaanse couscous bowl

Oh ik hou zo van couscous, maar het is zo jammer dat ik er niet mee kan stoppen als ik eenmaal aan het eten ben. Ik vind het dan oprecht zonde om weg te gooien, ookal zit ik héél vol en heb ik al véél te veel gegeten. Ik weet niet waarom ik dat heb met couscous, maar het eet zo makkelijk weg. 😆

Ook heb ik dit keer eens een Mexicaanse versie gemaakt. Ik ben niet zo thuis in de Mexicaanse keuken, maar eigenlijk vind ik het wel hartstikke lekker. Dat betekent maar 1 ding: een ticket naar Mexico boeken!!

2 personen

Duur: 30 minuten

Mexixaanse couscous bowl

Ingrediënten

• 300 gram couscous

• 1 avocado

• 1 rode paprika

• 1 groene paprika

• 300 gr Bonduelle mais Mexicana (met doperwten en mais. Alleen 300 gr mais kan ook)

• 1 theelepel paprikapoeder

• Grote snuf gemalen komijnzaad

• Snuf cayennepeper

• Peper en zout

• 1 limoen

• 10 cherrytomaatjes

• 2-3 volle eetlepels fijngesneden koriander

Bereiding

• Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking in het water.

• Voeg daarna wat paprikapoeder, gemalen komijnzaad en cayennepeper toe en roer door elkaar.

• Snijd de limoen door de helft en knijp 1 helft uit boven de couscous

• Snijd de paprika’s in stukjes en bak in een pan met wat olijfolie. Voeg toe aan de couscous.

• Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en de koriander fijn. Voeg dit samen met wat peper en zout en de mais Mexicana toe aan de couscous. Roer alles goed door elkaar.

• Snijd de avocado in blokjes en meng ook met de rest. Voeg eventueel nog wat kruiden toe naar wens.

• Garneer alles met eventueel wat extra koriander.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies