Dit is echt ongelooflijk simpel en je mag het eigenlijk geen recept noemen, maar lekker is het wel. En een makkelijk hapje met weinig ingrediënten is juist fijn, toch? 😉
Ansjovis is iets waar je echt van moet houden. Veel mensen vinden het veel te zout, maar mij maak je er heel blij mee. Vooral de combinatie van deze paar ingrediënten vind ik super.
Je zou er uiteraard nog voor kunnen kiezen om hier wat tomaatjes of gegrilde paprika aan toe te voegen, maar ik ging voor een simpel en snel hapje.
8 personen
Duur: 15 minuten
Pinsa burrata met ansjovis
Ingrediënten
- 1 pinsa naturel (soort pizzadeeg)
- 1 stracciatella burrata
- Rasp van 1 citroen
- Ansjovis filets in olie
- 3 eetlepels paneermeel
- Olijoflie
Bereiding
- Verwarm de pinsa in de oven zolang als aangegeven staat op de verpakking. Besprenkel vooraf met een klein beetje olijfolie.
- Bak het paneermeel in een droge koekepan donkerbruin en krokant. Let op: dit kan heel snel gaan.
- Snijd de pinsa in stukken en beleg met de burrata.
- Verdeel de ansjovis filets over de burrata en garneer de broodjes met wat citroenrasp en paneermeel.