Na het delen van dit gerecht in mijn Instagramstory, ontplofte mijn dm. Iedereen vroeg massaal naar het recept en dat terwijl de kip nog in mijn kiezen zat haha.
Vroeger aten wij iedere woensdag roerbakgroenten met kip en dat was dan ook mijn favoriete dag van de week. Een hele dag lang kon ik denken aan mijn eten van die avond. Het jammere was wel dat het binnen 2 minuten op was ’s avonds.
Dit is een Oosterse roerbak die super simpel is om te maken, maar echt heel smaakvol is.
2-3 personen
Duur: 25 minuten
Oosterse roerbak met kip
Ingrediënten
Voor de kip:
- 300 gram kipfilet of kippendijen
- Peper en zout
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- Snuf knoflookpoeder
Voor de roerbak:
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 200 gram kastanjechampignons
- 125 gram taugé
- 1 grote teen knoflook
- 1 gele ui
- 2 cm gember
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel chilisaus (sweet of hot)
- Mespunt chilivlokken
- Peper en zout
- Handje cashewnoten
- 1 bosui
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- Kroepoek
Bereiding
- Snijd de paprika’s, knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn en de champignons in plakjes. Bak samen met de taugé in een pan met wat olijfolie.
- Voeg na een paar minuten peper, zout en chilivlokken toe aan de pan.
- Schenk vervolgens de sojasaus, oestersaus, ketjap manis, sesamolie en chilisaus erbij. Laat alles even pruttelen en doorbakken. Als laatste de cashewnoten toe.
- Snijd de kip in stukjes en bak met peper, zout en knoflookpoeder in een aparte pan met olijfolie. Voeg hier de sojasaus, ketjap manis en honing aan toe.
- Schep de groenten op de borden met daarnaast de kip en wat kroepoek. Garneer alles met fijngesneden bosui en wat gebakken uitjes.