Een pokébowl valt bij mij heel erg in de smaak en ik eet het eigenlijk te weinig. Toen ik net begon met koken en bakken maakte ik er regelmatig een en daar was ik dan ook echt trots op, ook al is het niets meer of minder dan een paar ingrediënten naast elkaar in een kom.
Nu wilde ik een gezondere variant maken en naast een klein beetje teriyaki, is dat goed gelukt. Deze pokébowl is namelijk gemaakt met bloemkoolrijst en geloof het of niet: door alles wat daarop zit en de saus proef je dat niet. Ik vond hem echt zó lekker.
Nog een voordeel: sushirijst duurt even om te maken en deze rijst moet je echt alleen opwarmen.
2 personen
Duur: 15 à 20 minuten
Pokébowl met bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 400 gr bloemkoolrijst
- 150 gr zeewiersalade
- 200 gr kipfilet
- 1 avocado
- 2 eieren
- 200 gr mango stukjes/reepjes AH
- 1/2 komkommer
- 8 cherrytomaatjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- Peper en zout
- 5 eetlepels teriyakisaus
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze in een pan met wat olijfolie. Strooi er peper, zout en 1 theelepel paprikapoeder over en bak lekker om en om. Schep als laatste 3 eetlepels teriyaki erbij.
- Snijd de tomaatjes door de helft, de avocado in reepjes en de mango in stukjes. Haal de kaasschaaf langs de komkommer, zodat je daar dunne plakken van krijgt.
- Bak de bloemkoolrijst in een aparte pan met een kleine scheut olie en voeg hier ook 1 theelepel paprikapoeder, peper, zout en 2 eetlepels teriyaki aan toe. Bak kort, totdat de rijst warm is.
- Kook de eieren in een pan met water zo’n 8 minuten. Spoel met koud water af, pel ze en snijd door de helft.
- Schep de rijst op je bord en serveer met de kip in saus, de avocado, mango, tomaatjes, komkommer en zeewiersalade. Je kunt de pokébowl altijd nog garneren met een extra beetje teriyaki.