Mexicaanse plaattaart

22 april 2025

Mexicaanse plaattaart

Lekker, snel klaar en een spektakelstuk op tafel: de Mexicaanse plaattaart.

Ik had niet verwacht dat deze zo makkelijk te maken zou zijn. Je hoeft zelf amper iets te doen!

Ik hou enorm van Mexicaans eten, maar eet het eigenlijk veel te weinig. Heel soms maak ik een Mexicaans recept en af en toe kom ik in een restaurant waar bijvoorbeeld taco’s worden geserveerd, maar naar een echt Mexicaans restaurant ga ik eigenlijk zelden…

Deze plaattaart is niet alleen lekker als maaltijd, maar zou het ook goed doen als hapje. Of je maakt een kleine versie, zodat iedereen een eigen mini plaattaartje heeft. 😉

TIP: hou je van kaas? Garneer deze plaattaart dan nog met wat kaas voordat ‘ie in de oven gaat!

1 plaattaart

Duur: 30 minuten

Mexicaanse plaattaart

Ingrediënten 

  • 1 rol tante Fanny bladerdeeg
  • 500 gram kipgehakt
  • 3,5 eetlepel Verstegen Mexicaanse kruidenmix voor gehakt
  • Peper en zout
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram mais uit blik
  • 3 eetlepels Jalapeno pepers (uit een pot)
  • Handje Nacho chips
  • 1 avocado
  • 4 theelepels crème fraiche
  • Koriander naar wens
  • 1 ei
  • Eventueel wat kaas voor in de oven

Bereiding

  • Rol het deeg uit en maak met een mes een lijn van zo’n 2,5 cm van de randen (zodat je een soort rand creëert). Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt.
  • Bak het gehakt met peper, zout en 3 eetlepels Mexicaanse kruiden in een pan met wat olijfolie. Voeg hier ook de mais aan toe.
  • Smeer het middelste gedeelde van het bladerdeeg (dus alleen de randen niet) in met tomatensaus en verdeel daar nog 0,5 eetlepel Mexicaanse kruiden over.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de tomatensaus.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts een ei in een kom en smeer de randen in met het ei. Zet de plaattaart nu voor zo’n 17 minuten in de oven. Hou je van kaas? Strooi dan wat kaas over het gehakt, zodat dit smelt in de oven.
  • Snijd de avocado in reepjes en verkruimel de Nacho chips. Verdeel dit samen met de crème fraiche en jalapeno pepers over het gehakt.
  • Garneer de plaattaart met koriander naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Club sandwich pastasalade
Gele curry risotto met kip en burrata
Pita met sticky aubergine
Pantosti smashed avocado en kaas
Cookies