Och wat hou ik toch veel van geitenkaas en wat maak je mij er gelukkig mee. Geitenkaas in een pasta? Geitenkaas in een salade? Geitenkaas op een broodje? YES please!
Een pastasalade met geitenkaas klonk voor mij als muziek in de oren, maar dan wel met honing en noten erop. Dat maakt het natuurlijk helemaal af!
Deze pastasalade is overigens heel makkelijk te maken en super fris, dus perfect voor een mooie, zomerse dag.
De zomerse, frisse Framboos Hibiscus Tamarinde dressing van Remia is echt heerlijk!
1 grote pastasalade
Duur: 40 minuten
Pastasalade met geitenkaas en appel
Ingrediƫnten
- 250 gram vlinderpasta
- +- 4 eetlepels Framboos Hibiscus Tamarinde dressing Remia + 3 voor de garnering
- 1 geitenkaasje naturel (+- 120 gram)
- 6 cherrytomaatjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 4 theelepels ingelegde rode ui
- 1 grote eetlepel honing
- Handje gemengde noten of granola
- 1 appel
- Handje rucola
- Peper en zout
- Peterselie voor de garnering*
- Eetbare bloemen voor de garnering*
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel daarna af met koud water.
- Meng de gemengde noten of granola met de honing in een bakje. Beleg het geitenkaasje daarmee en zet deze nu voor zo’n 8 minuten in de oven op 180 graden (op een bakplaat met bakpapier).
- Schil de appel en snijd deze in stukjes. Snijd de tomaatjes ook fijn.
- Meng de pasta met Italiaanse kruiden, peper, zout, 4 eetlepels Framboos Hibiscus Tamarinde dressing van Remia, de rucuola, appel en tomaatjes.
- Schep de pasta op je bord of in een diepe kom en leg de geitenkaas met noten erop.
- Verdeel de ingelegde rode ui over de pasta en schenk nog wat van de dressing erover.
- Garneer alles met fijngesneden peterselie en eetbare bloemen.