Dit. Is. Zo. Enorm. Lekker !!!
Als je de ingrediënten ziet, zul je denken: klopt dit nou wel? Jazeker!!! Weinig ingrediënten met grote impact hahaha.
In 2020 maakte ik voor het eerst gefrituurde asperges en toen ontplofte mijn Instagram. En dat terwijl ik toen nog maar heel weinig volgers had. 😉
Doordat de asperges een gefrituurde/gebakken laag hebben, heb ik er verder niet veel kruiden aan toegevoegd. Dat is simpelweg gewoon niet nodig.
Het is even een klusje, maar het is het zo waard!
2 personen
Duur: 40 minuten
Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Ingrediënten
- 8 witte asperges
- 1 burrata
- 50 gram prosciuttoham
- 2 eetlepels pistachenootjes
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- Paneermeel
- Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de achterkant af. Kook de asperges in een pan met water zo’n 13-15 minuten.
- Maak 3 borden (met rand). 1 met bloem, 1 met twee geklutste eieren en 1 met paneermeel.
- Laat de asperges kort drogen op een vel keukenpapier en haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een grote pan en frituur de asperges om en om krokant.
- Verdeel een burrata (of een halve, als ze groot zijn) over de asperges en verdeel daar ook de plakjes ham over.
- Snijd de pistachenootjes fijn en verdeel deze over de burrata.
- Garneer alles met fijngehakte peterselie.