Ik hou zo van sardientjes en op deze manier waren ze zo mega lekker.
In de viswinkel verkochten wij in de zomer vaak sardientjes en dan snapte ik niet wat mensen daar zo speciaal aan vonden. Het is zo’n klein visje en het zag er niet zo speciaal uit. Ik kom daarop terug, want het is heerlijk!
Deze gemarineerde sardientjes mocht ik op locatie bereiden op de Kamado Joe grill. Die werkt echt fantastisch en daarbij is het ook echt een eyecatcher in je tuin.
+- 12 sardientjes
Duur: 40 minuten
Gemarineerde sardientjes voor de BBQ
Ingrediënten
- 12 verse sardientjes
- Peper en zout
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 citroenen
- +- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 200 ml olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- Paneermeel
Bereiding
- De binnenkant van de sardientjes moet schoongemaakt zijn. Dit kan je in de viswinkel laten doen.
- Begin eerst met de marinade. Snijd de knoflook heel fijn en meng dit met de olijfolie, paprikapoeder, peper, zout en fijngesneden peterselie in een kom.
- Snijd 1 citroen door de helft en knijp het sap uit in de kom. Meng alles heel goed met een lepel.
- Voeg de sardientjes toe aan de marinade en laat dit ongeveer 20 minuten zo staan. Schep de sardientjes af en toe om, zodat de marinade aan alle kanten en op alle sardientjes komt.
- Verwarm de BBQ of grill (Ik gebruikte die van Kamado Joe) en leg de sardientjes erop. Strooi nu wat paneermeel over de sardientjes.
- Draai de sardientjes na ongeveer 2-3 minuten om en strooi nu wat paneermeel over de andere kant van de sardientjes.
- Haal de sardientjes na 2-3 minuten eraf en garneer met wat fijngesneden peterselie en wat schijfjes citroen.
Benieuwd naar de video met uitleg? Die zie je hieronder.