Als ik aan kerst denk, denk ik ook aan plakjes gegrilde zalm en tonijn. Dat is omdat ik jaren in een viswinkel werkte en tijdens de feestdagen verkochten wij ontelbaar veel bakjes met deze plakjes. Ik snap dat mensen het kopen, want het is gewoon heerlijk.
Je kunt dit ook makkelijk zelf maken. Koop een lekker stukje zalm- en tonijnsashimi en verder is het heel simpel.
Als je dit recept leest en denkt “huh? Kipkruiden?” Dat klopt. Ik vind kipkruiden heel lekker en daarom heb ik de tonijn daar mee ‘ingesmeerd’ haha.
6-8 personen
Duur: 25 minuten
Gegrilde zalm en tonijn board
Ingrediënten
- 250 gr zalmsashimi
- 250 gr tonijnsashimi
- Furikake kruiden
- Kipkruiden
- Handje sojabonen
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels Japanse mayonaise
- Handje gebakken uitjes
- 1 bosui
Bereiding
- Strooi flink wat furikake kruiden over een snijplank en haal de zalm hier met alle kanten doorheen, zodat de zalm aan alle kanten furikake kruiden heeft.
- Strooi ook wat kipkruiden over een snijplank en haal hier de tonijn doorheen, zodat de tonijn deze kruiden aan alle kanten heeft.
- Verwarm wat olijfolie in de pan en schroei alle kanten van de zalm en tonijn dicht. Je bakt alle kanten dus heel kort.
- Leg de zalm en tonijn daarna even in de vriezer (dan zijn ze straks makkelijker te snijden).
- Snijd de zalm en tonijn in hele dunne plakjes en verdeel over een plank.
- Meng de Japanse mayonaise met de sojasaus. Schenk dit over de plakjes.
- Verdeel wat gebakken uitjes, sojabonen en fijngesneden bosui over de plakjes zalm en tonijn.
- Hou je van zeewier? Verdeel dit ook over de plakjes.