Ik ben écht een zomermens, maar stiekem vind ik herfstrecepten echt geweldig. Vooral vanwege de pompoen en vijgen. Love that!
Pantosti’s zijn echt mijn favoriet en ik weet zeker dat als je 1x een pantosti hebt gemaakt/gegeten, dat je nooit meer anders wilt.
Dit is een echte herfst pantosti met de verrukkelijke Pompoen Hoemoes van Maza. Heerlijk als ontbijt of als lunch. Het vult goed en is zo smaakvol. En oja: het is zo makkelijk om te maken!
1 persoon
Duur: 15 minuten
Herfst pantosti
Ingrediënten
- 2 plakken (zuurdesem)brood of bruin brood
- 1 grote eetlepel Pompoen Hoemoes Maza
- +- 1 eetlepel geitenkaas
- Peper en zout
- 4 pecannoten
- 1/2 avocado
- Mespunt chilivlokken
- Klont boter
- 2 grote theelepels mayonaise
Bereiding
- Snijd het brood in plakken en smeer 1 kant in met de mayonaise. Draai het brood dan om.
- Smeer de andere kant van 1 plakje brood in met de Pompoen Hoemoes van Maza en verdeel er dan wat geitenkaas over.
- Strooi peper, zout en chilivlokken over het broodje.
- Snijd de avocado in reepjes en verdeel ook deze, samen met de stukgemaakte pecannoten, over het broodje.
- Leg het andere broodje (met de mayonaise bovenop!) erop.
- Laat een klont boter smelten in een pan en bak de pantosti bruin om en om in de pan.
- Snijd ‘m door de helft en enjoy!