Gebaseerd op mijn gamba’s in pittige tomatensaus. Het recept waar ik jaren geleden zó ongelooflijk complimenten op heb gehad.
Ik weet dat velen gek zijn op pasta in tomatensaus en eerlijk is eerlijk: het is ook gewoon heel lekker. Ik moet toegeven dat ik meer een ‘romige pastasaus’-persoon ben, maar een bordje als deze wijs ik niet af hahaha.
Je kan dit overigens zo pittig maken als je zelf wil. Ik hou zelf niet van heel pittig, maar mocht je dat wel houden, dan kun je natuurlijk ook voor een heel rood pepertje gaan, in plaats van een halve. Jij bent de baas!
2 personen
Duur: 40 minuten
Pasta in pittige tomatensaus met gamba’s
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti (of tagliatelle)
- +- 10 gamba’s
- 1 grote theelepel tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 1/2 rode peper
- 1 citroen
- 200 ml kookroom
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 1 blokje visbouillon
- 1/2 vleestomaat
- Peper en zout
- Verse peterselie
Bereiding
- Kook de pasta zolang als aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook, rode peper en ui fijn. Bak dit in een grote pan met olijfolie.
- Snijd de tomaat in plakjes en dan in tweeën en voeg deze, samen met de gamba’s, toe aan de pan. Bestrooi deze met peper en zout.
- Wanneer de gamba’s lekker aan het bakken zijn, verkruimel je het bouillonblokje erover.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de kookroom, tomatenpuree, paprikapoeder en oregano toe.
- Snijd de citroen door de helft en knijp de helft uit boven de pan. Voeg daarna de fijngehakte peterselie toe aan de pan. Laat dit even pruttelen. Voeg nu ook de pasta toe en roer goed door.
- Schep de pasta op je bord en garneer met wat fijngehakte peterselie en wat schijfjes citroen.
- Wanneer het sausje iets te pittig is, knijp je wat citroen uit boven de pan of je bord.