Dit is naar mijn mening echt een overheerlijk en vullend ontbijtje.
Op vakantie eet ik altijd VEEL te veel en dat begint bij een ontbijt buiten de deur iedere ochtend. Wij bestellen altijd zelf iets en nog wat lekkers om te delen. Dit is meestal een acaï- of yoghurtbowl zelf en een avocadotoast en pannenkoeken to share. Dan ben je eindelijk in het buitenland bij die ene ontbijt hotspot, dan moet je ervan genieten ook.. 😉
Na dit bord met pannenkoeken was ik echt heel trots, want ook al sta ik al 3,5 jaar in de keuken; pannenkoeken maken is mij nog nóóit gelukt. 1. Ze verbranden altijd. 2. Ze zijn niet mooi van vorm. 3. Ze zakken in elkaar als ik er een stapel van maak.
1-2 personen
Duur: 30 minuten
Fluffy pancakes
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille aroma óf maple syrup
- Snuf zout
- 3 eetlepels melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 50 gr bloem
- 1 eetlepel kristalsuiker (zou ook zonder kunnen)
- 1/2 zakje bakpoeder (+-4 gr)
Eventuele toppings:
- 1/2 banaan
- Handje frambozen
- Zelfgemaakte granola
- Snuf koek- en speculaaskruiden
- 1 eetlepel maple syrup
Bereiding
- Scheid het eigeel van het eiwit en verdeel allebei over een aparte, diepe kom.
- Klop de eiwitten helemaal stijf met een mixer, totdat er pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden.
- Kluts het eigeel ook een tijdje en voeg daar vervolgens wat zout, melk, bakpoeder, suiker en vanille aroma/maple syrup aan toe. Kluts weer goed en voeg dan de bloem toe.
- Meng nu voorzichtig en beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten met de rest. Meng dit met een spatel.
- Verwarm wat olie (liefst kokosolie) in een pan en schep er 2 pannenkoekjes op. Zet het vuur laag/middelhoog en wacht rustig. Zorg dat de onderkant niet verbrand en draai de pannenkoeken dan om. Herhaal dit totdat de kom met het beslag leeg is.
- Garneer de pannenkoeken met je favoriete toppings. Ik gebruikte wat koek- en speculaaskruiden, maple syrup, frambozen, banaan en zelfgemaakte granola.