Dit hapje is er weer een die heel veel mensen lekker gaan vinden. Het is niet alleen heel smaakvol, maar dit hapje staat ook binnen 10 minuten op tafel. Een perfecte amuse dus.
Bij blini’s denk ik altijd aan de feestdagen. Meestal aan blini’s met kaviaar, maar ik heb iets goedkopers bedacht hahaha.
Kun je nergens blini’s vinden? Ga dan voor de makkelijke, maar net zo lekkere variant: poffertjes!
11 hapjes
Duur: 10 minuten
Blini warmgerookte zalm met guacamole
Ingrediënten
- 11 blini’s óf poffertjes
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- 1 moot warmgerookte zalm (200-250 gram)
- Japanse mayonaise
- 1 eetlepel furikake kruiden
- Snuf gerookte paprikapoeder
Bereiding
- Prak de avocado met het sap van de citroen, yoghurt, peper, zout en furikake kruiden in een kom.
- Verwarm de blini’s of poffertjes kort in de magnetron of een droge koekepan.
- Verwarm de warmgerookte zalmmoot ook heel kort in de magnetron. 35 seconden ongeveer. Trek daarna uit elkaar met een vork, of met de hand.
- Beleg de blini’s met guacamole en verdeel daarover wat zalm.
- Garneer met toefjes Japanse mayonaise en een klein snufje paprikapoeder.
- *Je zou eventueel nog wat peper aan de zalm toe kunnen voegen.
- Bekijk hier de video!