Echt alles waar curry voor, in of achter staat, vind ik lekker. Je begrijpt dat deze hapjes weer heel erg in de smaak vielen.
Ik maakte al eens eerder bladerdeeg hapjes en deze vielen heel (lees: hééééél) goed in de smaak bij iedereen. Mensen maakten ze massaal en ik kreeg er onwijs veel berichtjes over. Te leuk!
Dit keer dus een hapje met gehakt in currysaus. Het testpanel vond ze heel lekker en smaakvol en daar doe ik het voor.
Deze zijn trouwens door iedereen te maken. Het is hartstikke makkelijk.
Perfect voor een verjaardag, of wanneer er visite komt, want je hoeft ze alleen nog even op te warmen.
10 hapjes
Duur: 1 uur
Bladerdeeg curry hapje
Ingrediënten
- 6 vierkante plakjes roomboter bladerdeeg
- 350 gram half om half gehakt
- 1 eetlepel rode curry pasta
- 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer
- Peper en zout
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 250 ml kokosmelk 6% vet
- Sap van 1/2 citroen
- 1 ei
- 6 eetlepels sweet chilisaus no sugar
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Snijd de knoflook, ui en paprika’s fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Voeg na ongeveer 3-4 minuten het gehakt toe. Bak dit met peper en zout 5 minuten mee.
- Voeg nu de curry pasta, curry madras kruiden, paprikapoeder, wat extra peper en zout toe aan de pan.
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg het citroensap toe. Laat alles even pruttelen, totdat de saus zo goed als opgenomen is.
- Is de saus nog te dun? Voeg dan een beetje bloem of maizena toe, zodat het dik wordt.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en maak 2 rijen van allebei 3 plakjes roomboter bladerdeeg naast elkaar. Zorg ervoor dat de drie plakjes elkaar overlappen. Ze zijn nog bevroren, maar worden snel zacht.
- Druk de drie plakjes goed tegen elkaar, zodat ze aan elkaar vastzitten. Doe dit dus x2 (in totaal 6 plakjes, maar je maakt 2 ‘staven’)
- Smeer de plakjes in met sweet chilisaus no sugar en schep het gehaktmengsel op het bladerdeeg (in het midden)
- Vouw voorzichtig de ene kant van het bladerdeeg over het gehakt naar de andere kant. Druk alles met je vingers goed aan, zodat er geen openingen meer zijn.
- Druk met een vork alle zijkanten extra goed aan.
- Kluts een ei in een kom en smeer het bladerdeeg hier helemaal mee in.
- Garneer het bladerdeeg met sesamzaadjes.
- Zet de ‘bladerdeegstaven’ nu voor ongeveer 18 minuten op 220 graden in de oven.
- Snijd het bladerdeeg nu in 5 of 6 stukjes en serveer!