In 2020 begon ik mijn foodblog en vanaf die eerste Kerst is het al mijn plan om stoofpeertjes te maken. Het is er nog niet eerder van gekomen. Super stom, want het is echt zo zo zo simpel en zo lekker.
Thuis gebruiken wij al jaren de slowcooker en daarin heb ik deze peertjes ook bereid. Je hoeft zelf echt amper iets te doen. De slowcooker doet het werk, maar dat is met een pan ook zo. De bereiding duurt maar een paar minuten, maar je moet geduld hebben.
De crumble en room bij deze peertjes zijn echt heel lekker. Ik denk dat ik dit iedere dag als dessert zou kunnen eten…
3-4 personen
Duur: minimaal 5 uur
Stoofpeertjes met room en crumble
Ingrediënten
Voor de peren:
- 6 Gieser Wildeman peren
- 500 ml rode wijn
- 350 ml water
- 100 gram kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Verder:
- 10 Bastogne koekjes
- 250 gram mascarpone
- 50 gram kristalsuiker
- 1,5 theelepel vanille aroma
Bereiding
- Schil de peren, maar zorg ervoor dat het steeltje er nog aan blijft.
- Snijd een stukje van de achterkant van de peren af, zodat deze rechtop kunnen blijven staan in een diepe pan of slowcooker.
- Schenk de wijn en het water bij de peren. Voeg daar vervolgens een kaneelstokje, 2 kruidnagels, wat kristalsuiker en een zakje vanillesuiker aan toe.
- Laat alles zo’n 4-5 uur stoven in een pan of slowcooker. De peertjes moeten helemaal onder de wijn/water staan. Als ze omvallen en drijven, is dat ook goed.
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.
- Meng voor de room de mascarpone, 50 gram kristalsuiker en vanille aroma in een kom. Schep dit op de bodem van een bord.
- Zet de peertjes op de room en garneer met bastognekruimels.