Ik weet één ding zeker en dat is dat iédereen dit hapje lust !!!
Ik hou van rösti’s, Joppiesaus en kip ketjap, dus dit kon niet vies worden haha.
Eigenlijk is dit zo enorm simpel, maar er zit veel smaak aan. Dit hapje maak je echt binnen enkele minuten. Perfect als amuse of klein voorgerecht.
Je zou de rösti’s natuurlijk ook zelf kunnen maken, maar ik maakte het makkelijk en kocht ze gewoon.
6 hapjes
Duur: 20 minuten
Rösti met Joppiesaus en kip ketjap
Ingrediënten
- 6 rösti rondjes
- 150 gram kipfilet
- 1 theelepel kipkruiden
- 4 eetlepels ketjap manis
- Handje cashewnoten
- 2 theelepels Joppiesaus
- Japanse mayonaise
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Leg de rösti rondjes op een bakplaat met bakpapier. Verwarm deze 15-16 minuten op 180 graden in de oven.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak in een pan met olijfolie.
- Kruid de kip met kipkruiden en voeg na 3 minuten de ketjap manis toe.
- Snijd de cashewnoten fijn.
- Smeer een toefje Joppiesaus uit over elke rösti.
- Leg daar bovenop de stukjes kip en bestrooi met de fijngesneden cashewnoten.
- Top af met een toefje Japanse mayo en garneer met peterselie.