Pasta ragu

2 april 2025

Pasta ragu

Dit is en blijft mijn favoriete pasta op mijn website!

Ik maakte deze pasta in 2021 eens voor vriendinnen. Dit was de eerste keer dat ik ragu maakte en ik wist eigenlijk niet wat ik deed. Het bleek een ongelooflijk lekker recept te worden. Na het eten van 4 gangen + brood, was dit bord destijds bij iedereen binnen 5 minuten op.

Destijds kreeg ik al tientallen berichtjes van mensen die de pasta na hadden gemaakt en iedereen was enthousiast. Daarom wilde ik er een video van maken, want dit moét iedereen namaken. Vooral omdat het lekker én makkelijk is!!

Heb je een slowcooker? Dan wordt dit gerecht nog simpeler, want dan hoef je er echt niet naar om te kijken.

Ik raad deze pasta ook altijd aan voor een diner met vrienden, of familie. Je kan ‘m namelijk makkelijk voorbereiden. Perfect, als je het mij vraagt!!

3-4 personen

Duur: 5 uur

Pasta ragu met chorizo

Ingrediënten

  • +- 400 gram rigatoni Cecco pasta
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • +- 120 gram chorizo Pamplona
  • 150 ml rode wijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 400 gr tomaten passata
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blokje runderbouillon
  • 300 ml water
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaassnippers

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en chorizo fijn en de aubergine in blokjes. Bak dit in een grote pan met olijfolie.
  • Voeg hier het gehakt aan toe en bak zo’n 5 minuten mee.
  • Schenk nu de wijn erbij en laat dit even pruttelen.
  • Voeg nu de tomatenpuree, tomatenpassata, het bouillonblokje, de peper en zout, de paprikapoeder en de oregano toe. Roer alles weer goed door elkaar.
  • Schenk nu het water bij de pan en zet de deksel op de pan. Laat lekker (4 uur ongeveer) pruttelen, maar blijf wel af en toe roeren.
  • Maak je dit recept in de slowcooker? Schenk alles dan daarin en laat het op high (stand 2) zo’n 3 uur pruttelen. Op low kan hij 5 uur pruttelen. Is de saus achteraf te waterig? Voeg dan tenslotte wat bloem of allesbinder toe, om de saus wat dikker te maken.
  • Tip: hoe langer de pan staat de pruttelen, hoe lekkerder het wordt.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en roer alles samen door elkaar. Laat de pasta en saus nog een beetje intrekken.
  • Schep de pasta op je bord en garneer dit met parmezaanse kaassnippers.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies