Pan lasagne

5 september 2024

Pan lasagne

Deze lasagne was zó zó lekker en ik weet zeker dat iedereen deze lust.

Eerlijk gezegd denk ik dat ik nooit meer een lasagne uit de oven ga maken, maar voor altijd pan lasagne. Dit was hartstikke makkelijk en ik vond het eígenlijk veel lekkerder. Geen idee waar dat door komt…

Zelf twijfelde ik altijd of de bladen wel goed zacht werden, maar dat zit op deze manier wel goed!

Wil je deze lasagne weer opwarmen? Geen probleem. Ik maakte deze pan lasagne in mijn nieuwe pan van Tefal en die is dus echt geweldig. Je kan het handvat er makkelijk afhalen en je kan de pan zo in de oven zetten. Dat wilde ik al jaren doen met een pan, maar die mogelijkheid had ik nooit. Echt ideaal!!

3-4 personen

Duur: 45 minuten

Pan Lasagne

Ingrediënten

  • 250 gram lasagne all uovo (verse bladen)
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 blokje rundvlees bouillon
  • 350 ml water
  • 200 ml kookzuivel
  • 350 ml tomaten passata
  • 8 cherrytomaatjes
  • Peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • 2 takjes rozemarijn
  • Scheut ketjap manis
  • +- 7 blaadjes basilicum
  • 3 eetlepels strooikaas + extra voor garnering
  • 500 gram half om half gehakt

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Bak dit in een pan met olijfolie en voeg na 2 minuten het gehakt toe.
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Voeg dan de peper en zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, cayennepeper, rozemarijn, cherrytomaatjes en tomaten passata toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Vervolgens mag de kookzuivel erbij. Roer ook dit goed door elkaar.
  • Voeg het blokje bouillon en de basilicum toe.
  • Snijd de lasagnebladen in kleine blokjes en voeg deze allemaal toe aan de pan. Schenk het water erbij, voeg de strooikaas en ketjap toe. Roer nog even door elkaar en laat alles zo’n 25-30 minuten pruttelen. Let op: blijf af en toe roeren, anders verbrandt de onderkant.
  • Garneer de pan met wat takjes basilicum en extra strooikaas

Bekijk ook deze recepten

Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Uluwatu
Back to school sandwich
Cookies