Mosselen in kruidenbotersaus

27 augustus 2022

Mosselen in kruidenbotersaus

Dit recept was echt een uitprobeersel waar ik 0 verwachtingen van had. En het is nog eens geniaal uitgepakt ook!

Over ruim een week (jalalalallala) ga ik dus naar Spanje en ik ben mij al helemaal aan het inleven voor de 1000 soorten tapas die ik daar ga eten.

Mosselen in een tomatensausje kun je dan ook vaak bestellen.

Nu is het zo dat ik dat recept vorig jaar al online heb gezet en nu iets nieuws wilde met mosselen.

Gamba’s in tomatensaus had ik 2 weken terug al, dus de gekookte mosselen (wat makkelijker is dan zelf moeten koken) moesten in een andere saus drijven.

Dan komt foodplaces met het idee om gewoon een saus van kruidenboter te maken en ik bedank mezelf voor dat idee!

Het is enorm enorm simpel, grandioos lekker en het valt niet zo zwaar op de maag. Zo is er ook nog ruimte voor die gamba’s in tomatensaus die online staan.

1 pannetje

Ingrediënten

• +- 200 gr gekookte mosselen

• 2 eetlepels kruidenboter

• 150-200 ml kookzuivel

• 1 eetlepel peterselie

• 6 champignons

• 1/2 gele ui

• 2 grote handjes spinazie

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de ui fijn en de champignons in partjes. Bak deze met de spinazie in een pan met olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en roer goed door elkaar.

• Schenk de kookroom erbij en schep de kruidenboter in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat even kort pruttelen.

• Voeg de mosselen en fijngehakte peterselie toe en ert dit met bijvoorbeeld geroosterd brood.

• Is de saus te dun? Voeg wat allesbinder toe.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies