Dit gaan heel veel mensen héél lekker vinden. Na het eten van deze taco’s wilde ik er eigenlijk nog 3. Oh wat was dit heerlijk zeg.
Ik zou echt een keer naar Mexico willen, om daar goed Mexicaans te eten, om meer over het eten te leren en natuurlijk gewoon voor de locatie. Het lijkt me echt geweldig om daar in zo’n typisch restaurantje taco’s te eten etc.
Ik twijfel er overigens niet over of ik daar nog kom. Dat komt vast goed. 😉
Deze taco’s zijn eigenlijk hartstikke snel klaar en ze vullen heel erg, omdat er gehakt in zit.
Lust je geen koriander? Geen probleem, laat het gewoon weg!
3 taco’s
Duur: 30 minuten
Mexicaanse taco’s
Ingrediënten
- 3 mini tortilla wraps
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 limoen
- 1/2 vleestomaat
- 3 eetlepels maïs
- 3 eetlepels jalapeno peper
- 70 gram tomatenpuree
- 300 gram half om half gehakt
- Peper en zout
- 250 ml water
- 1 rijpe avocado
- 3 theelepels crème fraiche
- 3 handjes ijsbergsla
- Koriander naar wens
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit in een pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak even lekker mee.
- Strooi peper, zout, gemalen komijnzaad en paprikapoeder over het gehakt, roer door elkaar en voeg dan de tomatenpuree toe. Schenk na 5 minuten wat water erbij en laat dit even pruttelen.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Prak de avocado in een kom met 2 theelepels limoensap, peper en zout.
- Verwarm de tortilla wraps kort in de pan of magnetron en schep de ijsbergsla en het gehakt erop. Verdeel daarover de mais, tomaat en jalapeno peper en schep dan de crème fraiche en avocado erop.
- Garneer de taco’s met koriander naar wens. Knijp nog wat limoensap over de taco’s.