Hetgeen waar ik altijd naar uitkijk, zijn hapjes op verjaardagen. Vooral als iemand ze zelf maakt en er tijd in heeft gestoken. Ik word daar altijd zo blij van.
Dit hapje bedacht een collega van mij. Zij stuurde het gelijk door en zei: ‘Lucia, dit moét je maken. Dit lust iedereen en het ziet er zo leuk uit.’ Ik kon haar geen ongelijk geven en heb ‘m daarom gelijk daarna gemaakt.
Deze kleine wrap gevuld met kip, sla, kaas en saus ziet er niet alleen te leuk en schattig uit, maar de smaak is ook super. Ik denk echt dat iédereen dit lust. Sterker nog: ik weet het zeker!
6 wraps
Duur: 35 minuten
Krokante kip wrap hapje
Ingrediënten
- 2 grote tortilla wraps
- 6 theelepels sambasaus
- 6 plakjes baby romaine sla
- 6 plakjes jong belegen kaas (of 3 grote plakken)
- 1 kipfilet
- 1/2 theelepel kipkruiden
- 1 ei
- Bloem
- Paneermeel
Je zou dit eventueel nog af kunnen maken met een plakje augurk als je daarvan houdt.
Bereiding
- Vouw de wraps dubbel, snijd dan door de helft en vrouw ze nog eens dubbel. Snijd dan weer door de helft (zodat de wrap in vieren is verdeeld).
- Snijd de kip in een vierkant plakje (het liefst wel een beetje platgeslagen) van ongeveer 3 bij 4 cm. Meng met de kipkruiden.
- Kluts het ei in een kommetje, meng een andere kom met bloem en een andere met paneermeel.
- Haal de kip eerst door de bloem, dan door het eimengsel en dan door het paneermeel. Bak de kip om en om krokant in een pan met een laagje olijfolie of zonnebloemolie. Voeg de laatste 3 minuten een klein plakje kaas toe en zet dan de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
- Verwarm de wraps om en om heel kort in een warme en droge pan. Smeer vervolgens het midden van de stukjes wrap in met sambasaus.
- Snijd de kaas in kleine plakjes en verdeel een klein plakje over het midden van de wrap.
- Verdeel een stukje baby romaine sla over de kaas en leg daarop de kip met gesmolten kaas.
- Vouw de wraps nu voorzichtig dicht. Dit doe je door eerst het midden naar boven te vouwen en vervolgens de zijkanten daarover te vouwen. Maak dicht met een prikker.