Dit moét iedereen proberen!!!
Na het eten van mijn eerste pinsa (combinatie van pizzadeeg en focacciadeeg) wist ik: dit is iets wat ik iedere dag zou lusten en wat ik nog vaak ga eten in mijn leven.
Je kan er eindeloos mee variëren en ik denk dat alles er lekker op is. Deze was niet alleen lekker, maar hij was fantastisch, geweldig en verrukkelijk. Ik kon mezelf bijna niet meer inhouden…
Het is een heel simpel recept, maar ik weet zeker dat je hier heel veel mensen blij mee kan maken. Serveer het in stukjes op een verjaardag, of zet het op tafel tijdens een etentje. Ik weet zeker dat de complimenten je om de oren vliegen.
1 belegde pinsa
Duur: 35 minuten
Pinsa pizza
Ingrediënten
- 1 pinsa
- 5 eetlepels tomatensaus Grand’Italia basilicum
- 1 vleestomaat
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 handje rucola
- 50 gram serranoham
- 1 burrata
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- Balsamico siroop
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding
- Smeer de pinsa in met tomatensaus en strooi er paprikapoeder over.
- Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze samen met de zongedroogde tomaat over het brood.
- Zet het brood voor ongeveer 8-10 minuten op 180 graden in de oven.
- Verdeel rucola over het brood en leg daarop de plakjes ham.
- Verdeel de burrata over het brood met rucola en ham en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
- Garneer het brood met groene pesto, balsamico siroop en wat blaadjes basilicum.