Een taart als deze heb ik al heel vaak voorbij zien komen en al die keren heb ik er trek in gehad. Het ziet er gewoon altijd zó lekker en perfect uit. Nog niet eerder had ik hem zelf gemaakt.
Nu was het eindelijk zover en het duurde niet lang voordat ie op was. Hij is gelijk door iedereen goedgekeurd en dat begrijp ik zelf heel goed als ik eerlijk mag zijn.
Lotuskoekjes zijn natuurlijk gewoon heerlijk. Vroeger at ik deze vaak als tussendoortje, of ik nam ze mee naar school. Het is een klein koekje, maar wel heel lekker. Over de Lotus speculoospasta gaan we het niet eens hebben. Zó lekker.
Voor deze cheesecake moet je even tijd maken, maar hij is het dubbel en dwars waard. Ik beloof het!
12 personen
Duur: +- 6 uur tot 1 dag
Lotus cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr Lotuskoekjes
- 50 gr boter
Voor de vulling:
- 500 gr mascarpone
- 250 gr Philadelphia roomkaas
- 2 theelepels vanille aroma/vanille extract
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 2 grote eetlepels speculoospasta Lotus
- +- 100 gr Lotuscrumble (fijngemalen Lotuskoekjes)
- 2 eieren
Topping:
- 250 gr Lotus speculoospasta
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 50 gr Lotuscrumble (fijngemalen koekjes)
- Een paar Lotuskoekjes
Bereiding
- Vouw wat bakpapier om de onderkant van een taartbodem.
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Smelt de boter in een pan en meng alles samen. Schep alles in de taartbodem en druk met de onderkant van een lepel goed aan.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom kort met een staafmixer. Schep de vullling ook over de taartbodem. Verwarm de oven voor op 165 graden en zet de taart er zo’n 65 minuten in. Zet vervolgens de oven uit, maar laat de taart er nog een uurtje in staan. Laat hem vervolgens helemaal afkoelen.
- Smelt voor de topping de speculoospasta in een bakje. Ik deed dit in de magnetron en dat duurde bijna 1 minuut. Schenk dit mengsel over de bovenkant van de taart. Zet hem nu in de koelkast, zodat dit hard kan worden.
- Verdeel wat Lotus kruimels over de randen van de taart.
- Klop vervolgens de slagroom met de klopfix, suiker en vanille aroma stijf in een kom. Schep dit in een spuitzak met spuitmondje en maak mooie toefjes. Zet in ieder toefje slagroom een koekje.