Ja hoor, je ziet het goed! Weer een kom soep voor mij, want het beviel me zo goed.
Ik hoop niet dat ik nu een soort soepverslaving heb aangewakkerd bij mezelf, maar dat zal later blijken.
Deze maakte ik een avondje vooraf alvast en dat duurde echt hooguit een kwartier. Hoe snel wil je een lekkere maaltijd op tafel hebben?!?
Mocht je je afvragen wat voor soep dit is. Nou, het is een licht pittige, romige pompoensoep met croutons en feta.
Na 3 kommen heb je nog steeds niet genoeg. Heel goed teken, toch? Een super voorgerecht lijkt mij.
Mocht de soep te stevig zijn, dan voeg je nog wat water toe!
2-3 kommetjes soep
Ingrediënten
• 1 flespompoen of 1,5 zakje pompoenblokjes AH
• Grote snuf paprikapoeder
• Snuf cayennepeper
• Snuf chilipoeder
• 1 gele ui
• 2 teentjes knoflook
• 4 takjes tijm (blaadjes ervan)
• 1 blokje groente bouillon
• 400 ml water
• 100 ml kookroom
• Peper en zout
• 3 cm gember
• 1 brioche brood of normaal sneetje brood
• 6 blokjes feta
Bereiding
• Snijd de ui, knoflook en gember (schil eraf) fijn.
• Als je een hele pompoen hebt: schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
• Als je al blokjes in een zakje heb gekocht hoef je verder niets te doen.
• Bak de ui, knoflook en gember in een soeppan met een grote klont boter.
• Voeg na 2-3 minuten de pompoenblokjes, chilipoeder, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en peper en zout aan toe. Blijf alles goed doorroeren en bak alles even een paar minuutjes mee.
• Schenk na ongeveer 4 minuten het water erbij en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Breng het aan de kook en laat ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen.
• Giet nu wat kookroom in de pan en pureer alles met een staafmixer, zodat er een romige soep ontstaat.
• Snijd het brioche brood of normaal brood in vierkantjes en besprenkel met olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Zet de schaal ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Blijf erbij, want je ziet zelf of de croutons knapperig en klaar zijn.
• Schep de soep in kommen en garneer dit met wat blokjes feta en croutons.