Gestoomde prei op een bedje van pesto

23 november 2023

Gestoomde prei op een bedje van pesto

GESTOOMDE PREI OP EEN BEDJE VAN PESTO

Ik hou dus echt enorm van prei en ik denk dat nog veel meer mensen het heel lekker vinden. Voor die mensen is dit een heerlijk voor- of bijgerecht.

Eigenlijk wilde ik dit weer met burrata doen, maar ik hield mezelf tegen, want zometeen wordt het nog een burrata account…

Prei bakken is lekker, maar prei stomen is nog veel lekkerder. De groente is zo lekker zacht en er zit veel smaak aan!

2 personen

Duur: 25 minuten

Gestoomde prei op een bedje van pesto

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 80 gr groene pesto
  • 50 ml (scheutje) kookroom
  • 2 takjes tijm
  • 150-200 ml witte wijn
  • Klont boter
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Handje amandelen
  • Feta
  • Peterselie

Ik at dit met brioche uit de oven, maar dat hoeft er niet per sé bij.

Als je dit voor meerdere personen maakt, voeg je een klein beetje extra kookzuivel toe aan de pesto. Je hoeft geen 160 gr pesto te gebruiken!!

Ingrediënten

  • Meng de kookroom met pesto in een bakje en schep dit op een bord.
  • Snijd iedere prei in tweeën en dan in de lengte doormidden.
  • Laat een klont boter smelten en leg de prei hierin. Strooi peper, zout, paprikapoeder erover en verdeel de tijm. Schenk na 2-3 minuten de wijn erbij en laat alles even pruttelen met de deksel op de pan.
  • Probeer de prei na ongeveer 5-6 minuten om te draaien en bak nog even aan de andere kant. Voeg desnoods nog een scheut water toe.
  • Schep de prei op het bedje van pesto en garneer dit met fijngehakte amandelen, peterselie en verkruimelde feta.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies