Een hapje met wasabicrackers is echt altijd goed. Ik maakte er eens een met gamba’s en burrata en die ging helemaal viral. Deze is ook weer zo fantastisch
Als wij thuis zaterdag zin hebben in een lekker hapje, maakt mijn moeder meestal iets met wasabicrackers en coquilles & met wasabicrackers en tonijn met zeewier. Best luxe, dat geef ik toe, maar wel lekker!! 😉
Mocht je dus echt eens willen uitpakken voor een verjaardag of feestje, dan zijn deze zeker geschikt.
12 hapjes
Duur: 10 minuten
Coquille hapje met spek en avocado
Ingrediënten
- 6 coquilles
- Peper en zout
- 12 kleine plakjes ontbijtspek of 6 grote
- 1 rijpe avocado
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel kruidenboter
- 12 grote wasabicrackers
Bereiding
- Prak de avocado met citroensap, peper en zout in een kommetje. Verdeel dit over de wasabicrackers.
- Snijd de coquilles doormidden (als ze niet te klein zijn. Anders gebruik je er gewoon 1 en niet 2). Strooi peper en zout over de coquilles en wikkel er spek omheen.
- Laat de kruidenboter smelten in een pan en bak de coquilles met spek hier om en om zo’n 1,5 minuut om 1,5 minuut in.
- Verdeel de coquilles met spek over de wasabicrackers.