Zin in een verrukkelijk ontbijt of een heerlijke lunch, die ook nog eens makkelijk te maken is? Dan moet je dit proberen.
Dit kun je eigenlijk niet eens een recept noemen, maar het is wel lekker, dus ik deel het gewoon.
En mocht je brak zijn, dan maak je dit binnen een paar minuten. Of je vraagt of iemand anders het voor je maakt. 😉
1 persoon
Duur: 10 minuten
Croissant scrambled egg, spek en avocado
Ingrediënten
- 1 croissant
- 1/2 avocado
- 2 eieren
- Peper en zout
- 4 kleine plakken katenspek
- Klont boter
Bereiding
- Laat een klein klontje boter smelten in een pan.
- Kluts het ei in een bakje en voeg toe aan de pan. Roer met een rubberen spatel van de ene naar de andere kant in de pan, zodat je een perfect roerei krijgt. Strooi er vervolgens peper en zout over.
- Bak ondertussen de plakken spek in een droge pan om en om krokant. Zet het vuur niet te hoog, want dan verbrandt het.
- Snijd de avocado in reepjes.
- Snijd een croissant open en beleg met het roerei en daarop de plakken spek en avocado.
- Strooi er eventueel nog wat extra peper over, of voeg wat chilivlokken of wat sriracha mayonaise toe.