Burrata board met watermeloen

19 juni 2025

Burrata board met watermeloen

Al jaren mijn grootste liefde: burrata!

Of het nou op een broodje zit, op een pasta, verspreid over nacho’s of los op een bord, het maakt mij niet uit. Je maakt me er intens gelukkig mee.

Er staan al meerdere burrata bordjes op mijn site, maar deze is perfect voor de zomer.

Serveer ‘m met wat geroosterd brioche, toastjes en kleine crackertjes en je hebt een perfecte snack. Lekker voor bij de BBQ of gewoon op een mooie zomerse dag.

1 bord

Duur: 10 minuten

Burrata board met watermeloen

Ingrediƫnten

  • 2 stracciatella burrata’s
  • 80 gram parmaham
  • +- 2 grote eetlepels honing
  • 250 gram watermeloen
  • 3 eetlepels zelfgemaakte granola (of gebrande notenmix)
  • Wat blaadjes munt
  • Optioneel: brood en crackers om te serveren*

Bereiding

  • Verspreid de burrata’s over een bord met hoge rand of diepe schaal.
  • Snijd de watermeloen in kleine blokjes en verdeel deze over het bord.
  • Maak wat kleine hoopjes van de parmaham en verdeel deze over het bord.
  • Leg wat blaadjes munt op en tussen de burrata en de watermeloen en garneer alles met de honing en granola.
  • Eindig eventueel met wat peterselie en bloemetjes (hoeft niet).

Bekijk ook deze recepten

Burrata board met watermeloen
Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Cookies