Een gevalletje “in de oven zetten en klaar”. Deze broodjes heb je binnen 10 minuten op tafel.
De standaard caprese is met groene pesto en kappertjes natuurlijk, maar ik gebruik dit keer rode pesto en pecannoten. Net even iets anders, maar echt super lekker.
Mocht je meer groene pesto fan zijn? Gebruik die dan gerust. Het is een heerlijke lunch of leuk om als hapje te serveren. Wel een groot hapje, maar als mensen het lekker vinden, eten ze het toch wel op.
Iets met pesto is natuurlijk altijd goed en mensen worden er altijd blij van. Een simpele pasta pesto maakt veel mensen aan het lachen.
4 broodjes
Ingrediënten
- 2 kleine ciabatta’s
- 4 grote theelepels rode pesto
- Basilicumblaadjes
- Handje pecannoten
- 1 bol mozzarella
- 2 vleestomaten
- Snuf Oregano
- 4 theelepels kappertjes
- Balsamico
Bereiding
- Snijd de broodjes doormidden en besmeer deze allemaal met rode pesto.
- Snijd de tomaten en mozzarella bol in plakjes. Beleg de broodjes eerst met een plak tomaat, dan mozzarella en dan nog een plakje tomaat.
- Verkruimel de nootjes over de broodjes, verdeel de kappertjes erover, strooi er wat peper en zout en oregano over.
- Zet de broodjes voor ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Garneer de broodjes met wat extra pesto, eventueel wat balsamico en basilicumblaadjes.