In de viswinkels waar ik werkte, verkochten wij tonijn- en zalmtataki. Dit werd zo mega goed verkocht en ik snap dat, want het is zo’n lekker en simpel hapje.
Niet alleen los zijn plakjes zalm, tonijn of biefstuk lekker, maar ook op een (wasabi)cracker met een toefje Japanse mayonaise bijvoorbeeld. Dit hapje lust iedereen!
Deze beef tataki heb ik gemaakt met een lekker sausje, gemaakt van soja, honing en sesamolie.
Wil je de saus warm maken? Dat kan, maar je kan ‘m ook koud serveren. Het ligt eraan wat je zelf lekker vindt en waar je zelf van houdt.
1 bordje
Duur: 20 minuten
Beef tataki
Ingrediënten
- 150 gram kogelbiefstuk of ossenhaas
- Peper en zout
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 grote eetlepel honing
- 1 theelepel sesamolie
- 1 bosui
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Bereiding
- Smelt een klontje boter in een pan. Als de boter bruin wordt, bak je de biefstuk met peper en zout zo’n 2 om 2 minuten.
- Laat de biefstuk 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Meng de sojasaus, honing en sesamolie in een kommetje. Roer dit goed door elkaar.
- Snijd de bosui fijn.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en dien deze mooi op.
- Wil je de saus warm? Maak deze dan kort warm in een pannetje.
- Giet de saus over de biefstuk en bestrooi met bosui en gebakken uitjes.
- Bekijk hier de video!