Acaï bowl met mango en banaan

22 juli 2024

Acaï bowl met mango en banaan

Ik hou ZO van acaï bowls. Als ik op vakantie ben, is de kans groot dat ik 9 van de 10 keer een acaï bowl bestel als ontbijt.

Geen idee wat ik er zo speciaal aan vind, maar de combinatie van het fruit met de granola is gewoon super. Alles met lekkere, zelfgemaakte granola vind ik trouwens geweldig hahaha.

Door de jaren heen heb ik ook al meerdere acaï bowls gemaakt en gedeeld. De reden van deze? Ik wilde mijn nieuwe blender van Tefal testen en wat denk je: hij is goedgekeurd!!

2 bowls

Duur: 5 minuten

Acaï bowl

Ingrediënten

  • 250 gram Acaï drops Fast Fruit
  • 100 gram mangostukjes/mangoreepjes
  • 1/2 banaan
  • +- 10 frambozen
  • 1 eetlepel maple syrup of ahorn siroop
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

Voor de topping:

  • 1/2 banaan
  • 50 gram mangostukjes/mangoreepjes
  • 1 kiwi
  • Handje (zelfgemaakte) granola
  • Chiazaadjes
  • 1 eetlepel blauwe bessen
  • 1 eetlepel bramen

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de bowl in een blender (ik gebruikte die van Tefal). Is het mengsel te dik? Voeg dan een scheut water toe. Maal fijn, totdat je een romige smoothiebowl hebt.
  • Maak met een mes een sterretje van de kiwi en verdeel deze met de blauwe bessen, bramen, banaan en mango over de bowl. Verdeel wat granola erover en strooi er wat chiazaadjes over.

Bekijk ook deze recepten

Spaanse mosselen
Beschermd: Back to school sandwich
Pan lasagne
6 favoriete broodjes
Cookies