O mijn god, wat is dit lekker!!!!
Dit is echt best of both worlds. Wentelteefjes + oliebollen = een geweldige combinatie.
Heb je oliebollen over, of heb je echt weer eens zin in een nieuw dessert rondom de feestdagen? Dan moet je deze proberen.
Ze zijn niet alleen makkelijk om te maken, maar ik weet ook zeker dat iedereen dit lust.
Serveer met een bolletje ijs en je blaast iedereen omver.
1 bord vol
Duur: 20 minuten
Oliebol wentelteefjes
Ingrediënten
- 3 oliebollen (van de oliebollenkraam)
- 1 ei
- 200 ml melk
- Snuf kaneel
- 2 eetlepels kaneelsuiker
- Klont boter
Voor de topping:
- Kaneelsuiker
- Slagroomijs of kaneelijs
- Snuf kaneel
Bereiding
- Snijd de oliebol in drieën, of als ze klein zijn door de helft.
- Meng de melk met het ei, kaneel en kaneelsuiker in een diep bord.
- Haal de plakjes oliebol er één voor één doorheen.
- Laat een klontje boter en een klein beetje olijfolie smelten en heet worden in een pan. Bak de plakjes oliebol hier om en om in.
- Strooi wat kaneelsuiker over een snijplank of bord en haal de warme oliebol wentelteefjes hier één voor één doorheen.
- Leg de plakjes oliebol op een bord of schaaltje en serveer met een bolletje ijs en wat kaneel.