Chili cheese (rice of fries)

31 oktober 2025

Chili cheese (rice of fries)

In Amerika bestelden wij meerdere avonden chili cheese fries. Dit was na 2 minuten op, want wij hadden na een dag hiken en lopen zó bizar veel honger. De chili cheese fries proefden voor ons dan ook als een sterrenmaaltijd hahaha.

Ik wist gelijk: dit wil ik thuis ook maken. Het was echt verrukkelijk en nu at ik het met rijst, maar die keuze laat ik bij jou. Misschien doordeweeks met rijst en in het weekend met patat? 😉

2 personen

Duur: 40 minuten

Chili cheese

Ingrediënten

  • Rijst of patat
  • 5 eetlepels zwarte bonen
  • 3 eetlepels mais
  • 300 gram rundergehakt
  • Peper en zout
  • Mespunt chilivlokken
  • Snuf korianderpoeder
  • Snuf gemalen komijnzaad
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gram geraspte kaas (ik gebruikte Tex Mex)
  • 1 bosuitje
  • Peterselie voor de garnering
  • Koriander naar wens

Bereiding

  • Snijd de knoflook en sjalotjes fijn. Bak in een pan met olijfolie.
  • Voeg na 3 minuten het gehakt toe aan de pan en strooi hier wat peper en zout over. Bak alles zo’n 5 minuten samen.
  • Voeg nu de tomatenpuree en tomatenblokjes toe.
  • Strooi gemalen komijnzaad, korianderpoeder, chilivlokken en eventueel wat extra peper en zout over het gehakt en schenk het water erbij. Laat alles even 15 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de zwarte bonen en mais toe en roer nog eens goed door elkaar.
  • Schep alles in een ovenschotel en garneer met geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.
  • Garneer de ovenschotel met wat fijngesneden bosui, peterselie en koriander.
  • Serveer met rijst of patat.

Bekijk ook deze recepten

Broccolini side dish
Goulashsoep
Rode port risotto met biefstuk en burrata
Chinese tomatensoep
Cookies