Ik was recepten aan het bedenken en wilde een nieuwe pan lasagne. Welke miste nog? Juist: de pesto pan lasgne!!
Wij maakten jaren geleden altijd pasta pesto met spekjes en die heb ik daarom ook weer in deze pan lasagne verwerkt. Tenminste: dit keer guanciale. Het geeft zoveel smaak.
Het fijne aan dit soort gerechten, is dat je het lekker makkelijk in 1 pan kan maken. Het scheelt veel afwas en is gewoon echt heel simpel.
Ik maakte deze niet met kip of biefstuk, maar dat zou je uiteraard zelf nog toe kunnen voegen. 😊
3 personen
Duur: 1 uur
Pesto pan lasagne
Ingrediënten
- 250-300 gram Lasagne All Uovo (verse vellen)
- 100 gram guanciale in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 185 gram groene pesto Genovese Grand’Italia
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 250 ml kookzuivel
- 300 ml water
- 1 courgette
- 10 cherrytomaatjes
- 50 gram spinazie
- 100 gram AH pasta geraspte kaas (vol en romig)
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn, de courgette in partjes en de tomaatjes in plakjes.
- Bak eerst de guanciale in een grote pan. Bak dit zo’n 5 minuten en voeg dan de knoflook, ui, courgette en tomaatjes toe. Bak 5 minuten mee.
- Voeg Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe en voeg dan de spinazie toe. Laat slinken.
- Voeg de pesto toe aan de pan, roer door elkaar en schenk dan de kookzuivel en het water erbij.
- Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 4 bij 4cm, haal los van elkaar en voeg toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen. Roer tussendoor steeds door, want het eten brandt snel aan.
- Voeg als laatste de kaas toe aan de pan en roer alles weer door.
- Garneer alles met fijngehakte peterselie.